Vakantie in de Eifel

De Eifel

Rijdend van Nederland richting Wittlich doorkruis je de Eifel, maar pas als je echt van de weg afgaat, de navigatie op vermijdt snelwegen zet en gaat slingeren en verdwalen door de vulkaaneifel over smalle straatjes, omgeven door bossen waarna je ineens weer het licht inrijdt over de heuvels en uitgestrekte velden, dan ervaar je de Eifel zoals die werkelijk is.

Wat is het hier toch ongelooflijk mooi en groen en veelzijdig.

Het is zo veelzijdig en het aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten is zo groot dat dat helaas niet allemaal op 1 pagina past. Uiteraard ligt in het vakantiehuis uitgebreide documentatie voor u klaar. Als voorproefje laat ik u hierbij in het kort het een en ander zien. Hiermee krijgt u een inkijkje in het grote aanbod van de Eifel.

Informatie rondom het vakantiehuis leest u op de pagina Omgeving

Overzichtskaart wandelroutes Meisburg

Rondwandelingen rondom Meisburg

Wandelen en de Eifel dat gaat hand in hand.

De mooie omgeving, groen, bossen, uitgestrekte velden dat hebben we gewoon in onze achtertuin. Echt, vanuit onze achtertuin heb je direct toegang op 2 van deze wandelroutes

Andernach koudwatergeiser

Koudwater geiser in Wallenborn.

Koudwater geiser in Wallenborn.
Midden in de Vulkaaneifel, ca. 9 km ten zuidwesten van Daun, ligt de plaats Wallenborn. De koudwatergeiser van Wallenborn is te vinden midden in het dorp. Om de 35 minuten start de eruptie met een prachtige waterzuil tot wel 4 meter hoog. Daarna blijft het water nog ongeveer 5 minuten “naborrelen”. Vervolgens gaat de bron weer 30 minuten in rust en daarna begint het weer van voor af aan.

ca. 7 km.

Route Duitse Vulkaanstrasse

De Deutsche Vulkanstraße

Een autoroute van 280 kilometer die bezoekers uitnodigt voor een ontdekkingstocht. Kan natuurlijk ook in gedeeltes worden gereden. De route is goed bewegwijzerd en de 39 geologische, cultuurhistorische en industrieel-historische bezienswaardigheden geven u een indruk over het thema Eifelvulkanisme.

Een verscheidenheid aan vulkanische overblijfselen zoals maren (meertjes), sintelkegels, lavastromen, koepels en talrijke borrelende bronnen openen zich voor de bezoeker. In musea, informatiecentra en mijnen wordt het vurige natuurlijke erfgoed levendig.

Meerfelder Maar

Meerfelder Maar

Zwemmen, vissen, de natuur beleven en rond het meer wandelen. Dat is het Meerfelder Maar. Het ligt in de grootste vulkaantrechter van de Eifel en is een paradijs voor wandelaars en families met kinderen. Op ieder hoek is iets te ontdekken. In het natuurgebied laten zich zeldzame dieren en plantensoorten bekijken. Vanaf het uitzichtsplatvorm Landesblick heeft u een fantastisch vergezicht.

TIP: Rondom het meer loopt een rond pad van drie kilometer, waarop u kunt genieten van de weelderige vegetatie en de indrukwekkende tapijten van waterlelies.

Ca. 6 km

Aussichtturm Eifel

Uitzichttorens

Niet 1 maar de Eifel bezit vele uitzichttorens waar u een grandioos uitzicht heeft over de Eifel.

Hier een paar voorbeelden
Dietzenley bij Gerolstein
Aarley in Üdersdorf
Weißer Stein in Hellenthal
Eifel-Gluck in Sassen
Zemmer-Rodt in Zemmer
Indemann in Inden
Gänsehalsturm nabij Bell en Mendig
Dronketurm bij Schalkenmehren
Booser Eifelturm bij Boos

Gerolstein water

Gerolstein mineraalwater

Hoe wordt mineraalwater eigenlijk gemaakt? En wat is er zo bijzonder aan Gerolsteiner? Als u meer over mineraalwater wilt weten, nodigen wij u uit voor een gratis rondleiding door ons bezoekerscentrum in Gerolstein.

Ontdek hoe het water in de fles komt en ervaar het bottelen van mineraalwater van dichtbij.

ca. 20 km

Valkerij Wildpark Daun

Wildpark & Belevenispark Daun

Wild en belevenispark
Grootste in Duitsland

Wildparksafari – 8 km lange route door het park met talrijke uitzichtpunten – met een quad
Valkerij
Apenkloof

Buiten de dierenwereld is er ook een belevenistuin met  zomerrodelbaan, minidieren op de boerderij, grote speeltuin en reuze glijbaan

Ca. 17 km

Bierbrouwerij Bitburg

Bitburg brouwerij

Een onvergetelijke ervaring voor alle zintuigen.
Met een jaarlijkse productie van ongeveer vier miljoen hectoliter is Bitburger een van de belangrijkste nationale particuliere brouwerijen. Maak tijdens een rondleiding kennis met onze familiebrouwerij, het succesverhaal en de hele wereld van het bierbrouwen en ontdek hoe het nummer 1 bier van de tap wordt gemaakt.

ca. 25 km

Klokkengieterij Brockscheid

Klokkengieterij Brockscheid

Tijdens de rondleiding wordt de bezoeker duidelijk uitgelegd welke werkzaamheden nodig zijn om een klok te maken. Het bestaat uit veel verschillende gegoten onderdelen die speciaal voor elke klok gemaakt moeten worden. Dit eerste deel vindt plaats in een aangrenzende ruimte, het tweede deel dan direct in de klokkengieterij. U kunt de klokkenmakers en vormers aan het werk zien. Natuurlijk is er niet elke dag een klokkengieter om je te verwonderen – zo’n evenement vindt maar ongeveer 4-5 keer per jaar plaats vanwege het lange gietwerk – maar je kunt nog steeds verschillende interessante werken keer op keer bekijken.

ca 25 km

Zipline tussen de bomen in de Eifel

Freizeitpark Berlingen

Midden op de Vulkaaneifel beleeft u unieke avonturen. Beleef een adembenemende tocht met een tokkelbaan in de Eifel, waarbij je van boomtop naar boomtop slingert, uitdagende spellen op onze avontuurlijke minigolfbaan, vol actie met een potje voetbalbiljart en gezellige toernooien bij cross-jeu de boules

Ca. 23 km

Kasteel Manderscheid Eifel

Kasteel Manderscheid

 

Verdeelde stad met 2 kastelen

Het kleine stadje Manderscheid is kalm en idyllisch – maar dat was niet altijd het geval. Oberburg en Niederburg, op slechts een steenworp afstand van elkaar, stonden jarenlang vijandig tegenover elkaar. Waar u nu kunt wandelen en genieten, ontmoetten de heersers van de keurvorst van Trier en de graven van Manderscheid elkaar ooit. De keurvorstendom Trier en het hertogdom Luxemburg streden tegen elkaar. Alleen het smalle Liesertal scheidde de twee kastelen.
 

Ca. 11 km

Eifelpark Gondorf

Eifelpark Gondorf

Wildpark en familiepark Gondorf

Op een gebied ter grootte van ongeveer 100 voetbalvelden biedt het avonturenpark Eifelpark Gondorf een unieke combinatie van pretpark en dierentuin

Meer dan 50 attracties en meer dan 200 wilde dieren maken het Eifelpark tot een recreatiebestemming

 

Ca. 20 km

Schalkenmehrener Maar

Zwemmen in natuurwater

Afkoelen in 1 van de meertjes in de omgeving.
In deze “Maren” is dat toegestaan:

Schalkenmehrener Maar
Naturfreibad Gemündener Maar
Naturfreibad Pulvermaar
Naturfreibad Meerfelder Maar

Ca. vanaf 6 km

Kurort Bad Bertrich

Kuuroord Bad Bertrich

Romantisch gelegen in het Uessbachtal, omlijst door de Moezel en Vulkaneifel, biedt Bad Bertrich de spa met het enige Glauber-zoutthermaalbad in Duitsland.

Ook de plaats Bad Bertrich is de moeite waard om de tijd voor te nemen en maak ook 1 van de wandelingen door de prachtige natuur

Ca. 50 km

Eifelmeer

Maren - vulkaanmeren

De Eifel is van oudsher een vulkanisch gebied en aan het einde van de vulkanische activiteit vormt zich door het instromende grondwater een meer.

De jongste maaren in de Eifel werden pas 10.000 jaar geleden gevormd.

In totaal werden meer dan 75 maarvulkanen geteld, slechts 10 zijn er vandaag nog met water gevuld, de rest is al dichtgeslibd. Door de groene omgeving zijn dit vaak mooie wandelgebieden.

De dichtsbijzijnde ca. 6 km

Tolli pretpark

Tolli park

Tolli Park is een uitgebreid speelpark voor kinderen, met onder andere trampolines, een waterspeelpark, een kinderboerderij, een midgetgolfbaan en een speciale zone voor de kleinste kinderen. Ook is er een indoorpark, zodat er ook genoeg te beleven is wanneer het slecht weer is. Daarnaast worden er diverse korte shows gegeven, bijvoorbeeld een circusshow.
Mayen 

Ca. 65 km

Bernkastel Spitzenhuisje

De Moezel

De Moezel slingert van Trier tot Koblenz. Als u vanuit Meisburg naar Zeltingen-Rachtig rijdt dan is dat ongeveer 45 kilometer. Zeltingen-Rachtig ligt ongeveer op het midden van de Moezel en vlakbij Bernkastel-Kues (foto)


Ca. 45 km

Thermen Euskirchen

Thermen Euskirchen

Een uniek en ongelooflijk groot subtropisch zwemparadijs met een indrukwekkend palmbomenparadijs. Meer dan 18.000m2 groot. Elke dag kunnen 2.500 mensen dit complex bezoeken. Het geheel doet groots aan, en dat is het qua mogelijkheden ook, maar toch heerst er een ontspannen en intieme sfeer. Genieten ten top, want dat Thermen & Badewelt Euskirchen tot in de puntjes opgezet. In het Palmenparadies kun je even heerlijk stoom afblazen of lekker relaxen. Het grote zwembad wordt omgeven door honderden orchideeën die de boel vrolijk opsieren.

ca. 80 km

Luxemburg stad met paleistuin

Luxemburg stad

Wip even de grens over en ervaar het land Luxemburg met de stad Luxemburg


Ca. 90 km

Geyser Andernach

Geiser Andernach

De hoogste koudwatergeiser ter wereld

U begint uw reis naar de geiser in Andernach. Vanaf hier vaart de MS Namedy vier keer per dag naar Namedyer Werth en de uitbarsting van de geiser. De vertrektijden van het schip zijn 11:15 uur, 13:05 uur, 15:00 uur en 17:00 uur.

Na aankomst in Werth, bereikt u het geiser-gebied na een wandeling van 350 meter.

U verblijft ongeveer 45 minuten op Namedyer Werth, daarna brengt het schip u terug naar Andernach. 

ca. 95 km

Hohe Acht Kaiser Wilhelm Turm

Hohe Acht: Heb je ooit de grootste top van een bergketen beklommen?

Hier op de Hohe Acht, de hoogste berg in de Eifel, heb je de mogelijkheid! De Kaiser-Wilhelm-Turm

Het bospad aan de overkant van de weg leidt je naar de top met een uitkijktoren en een prachtig panoramisch uitzicht over de Eifel naar Westerwald en Hunsrück.

Gelegen in Adenau
Ca. 45 km